29. maj, 2013

En lille bid af Italien

Ligger på Sankt Hans Torv og hedder Ristorante Italiano - hvor der kun er italienere ansat som tjenere, og hvor chefen, en midaldrende italiener personligt går og synger nogle originale sange akkompagneret af en mand med harmonika eller guitar - maden er lige så lækker og stemningen er helt rigtig!

Det var min aftensmad igår aftes med min storebror. Så fantastisk lækkert at det kan ske midt i København - for man ved jo hvor mange italienske restauranter der er over det hele, "vi sælger spaghetti, så har vi en italiensk restaurant - og husker også liige en olivenolie på bordet... Så er den der!" - meeen.... Nej, den går altså bare ikke helt...

Det fik mig til at tænke over min egen længsel efter mere, den kommer specielt i foråret nu hvor tiden hjemme er grå og alt for kold, hvor Danmark og andre steder i Europa slår ud i det grønne lækre forelskelses land - så må vi/jeg jo bare selv få den til at komme til mig! Hvis de på Ristorante Italiano kan - så kan vi også!

Og det har vi jo egentlig også! Se på den lækre café Pascucci nede i Nuuk Center - de har da forstået at lave en lækker café der har hele konceptet... Den lille detalje med at give chips til din øl, på DERES regning! Fedt.

Eller hvad med Barista der med deres fornyede look igen har gjort det til et sted der er flot, trendy og rigtig hyggeligt! Små menukort rundt på bordene der har en lille historie eller fortælling om maden de serverer - det er så fedt! Vi skal 'bare' have en større cafékultur der gør at vi mere og mere tager en kaffe ude, tjekker mailsene til en cookie, tager fredagsøllen på en café - og så videre, for så bliver priserne måske ikke nødvendigvis nødt til at skulle stige for meget, og det derved kan betale sig mere at tage morgenmaden i byen inden jobbet kl. 8 - for det er jo derfor Pascucci eksempelvis har åbent, for at jeg kan nyde en løkker kaffe inden min dejlige men travle mand skal begynde sin dag der går med 100 km i timen... 

Hvis du har udelængslen ligesom mig til tider, så skriv endelig en kommentar, der fortæller en god historie om hvad der kan gøres, hvad nogen gør til en lille forskel eller noget helt andet - jeg vil elske dit bidrag!