8. maj, 2014

Og de nominerede er:

Jeg blev igår nomineret - til at hoppe i havet :)
Lidt sjovt, for det var af en elev fra mit arbejde der gjorde det, og så måtte jeg jo bare gøre det. Synes jeg selv.
Jeg er nemlig én af dem man skal sige: "du tør ikke" til og SÅ GØR JEG! Jeg elsker udfordringer, og må sige fra hvis jeg ikke føler mig tryg eller ikke vil. Uden at blive fornærmet. 

Der er godt nok mange delte meninger om det med de her nomineringer. Jeg kan ikke lade være med at grine lidt af dem, der bliver stødt eller direkte fornærmede af at blive nomineret... Som om det er en ond gerning det er gjort i. Eller at man ligefrem ertvunget for ellers skylder man den person noget... Jeg er ret sikker på at ingen vil retsforfølge nogen, hvis ikke de giver den kasse øl, den 50'er eller en flaske vin. 
Jeg synes i hvert fald de får det til at lyde lidt mere dramatisk end det måske egentlig er.

Jeg ved en mening er: hvis nu der skulle ske et forfærdelig uheld, så er vi alle der har hoppet i, medskyldige i netop det uheld - fordi vi har været med i en joke, og valgt ikke at blive fornærmede over nomineringen. Jeg ønsker på ingen måde at der skal ske nogen noget, men kan heller ikke være herre over hvem der vælger at springe i som 7-årig, alene eller på en anden uansvarlig måde. 

At kunne kalde nogen medansvarlig i et uheld der sker, på dette grundlag - synes jeg ikke er særlig gennemtænkt eller fair. Jeg ville aldrig sige til nogen at de var medansvarlige i et biluheld der sker i den anden ende af byen - fordi lige netop DE valgte at køre bil... Mærkelig sammenligning? Ja måske - men det er lige så mærkelig en sammenligning som at kalde mig medskyldig i et eventuelt uheld kunne ske, ved at være uansvarlig og tage en kold dukkert i vores hav.

Lad dem der vil være med i vandplaskeriet, være med - og dem der ikke gider, kan lade være. Men der er ingen grund til at nedgøre os der tør - fordi man føler sig "tvunget".