25. maj, 2014

To be or not to be

Hvad vil jeg være når jeg bliver stor?

Jeg ved det helt ærligt ikke. I mange år var jeg ked af ikke at vide hvad jeg præcis ville med mit liv, og jeg ved at nogen kan se på det som et forkert, useriøst og måske et dovent valg, at jeg ingen uddannelse har. Jeg bliver 30 år i år, og kan da godt tænke lidt over at jeg engang havde forventet, at jeg ville være mere voksen på det her tidspunkt.

Så længe jeg husker har jeg altid haft svært ved at binde mig til noget. Hvad enten det var aftaler, planer eller sågar en uddannelse. Jeg har et stort frihedsgen, der gør at jeg føler jeg bliver kvalt hvis jeg SKAL noget bestemt - eller sidder fast og er bundet til det. Det gælder ikke med mit personlige forhold, for jeg har kun haft få, men længerevarende seriøse forhold - og foretrækker det sådan på det punkt.
Det drejer sig om min hverdag. At jeg i princippet kan smide hvad jeg har i hænderne fra den ene dag (jaja... måned måske) til den anden og gøre det, der lige dér er interessant.

Egentlig er dette noget jeg ikke er specielt stolt af - for det er da lidt useriøst. Men jeg kommer til at køre lidt sur i det.
Mit job lige nu er helt fantastisk. Jeg arbejder 30 timer om ugen - og har muligheden for at kunne holde ferie flere gange om året og i længere perioder. Jeg får ikke løn i den tid jeg er væk - hvilket er et valg jeg har taget. Og jo - det kan godt være mit ægteskab giver mig økonomisk mulighed til det nu, men var jeg alene med min datter - ville jeg nok gøre nogenlunde det samme, og blot have et andet liv i forhold til materielle ting. Det kan være det ville være umuligt i forhold til mange ting, men min frihedsfølelse ville ikke være mindre og jeg ville stadig have den.

Jeg er optimistisk i forhold til at jeg nok skal få en uddannelse på et tidspunkt - for når jeg vil noget, gør jeg det også. Jeg kan ikke gøre noget halvhjertet, for jeg er som en åben bog - og du er ikke i tvivl om jeg er i godt eller dårligt humør. 
Jeg skal have mig en uddannelse, hvor jeg kan være kreativ og gøre det uanset hvor i verden jeg befinder mig. 

Ser du det som noget svagt? Måske, men det er mig.