29. jan, 2015

Gadekrydset

Jeg er halv grønlandsk, kvart fynbo og kvart hviderussisk/ukrainsk.... Min fantastiske mor er Sisimiutter og min fars mor var fra Fyn og hans far var en blanding af Hviderusser og Ukrainer, hans navn var egentlig Chanoch Smull, men blev kaldt Charles til hverdag.

Jeg har 5 søskende, en fantastisk politisøster der bor i Nuuk, Grønland, en lige så fantastisk miljøsøster der bor på Vesterbro, Dk - den bedste bankstorebror der bor i Nuuk, Grønland - den skønneste lægestorebror der bor halvt i Berlin, Tyskland og halvt i Hellerup Danmark og sidst men ikke mindst den dejligste jazz-musikerstorebror der bor i Odense, Dk. 

I England har jeg en skøn kusine der bor i Sherborne - hun har boet der i 30 år og taler engelsk så man ikke kan høre hun ikke er derfra oprindeligt. Hun har boet i Italien en del år imellemtiden, og taler også italiensk. 
Så har jeg min elskede faster der kun er et par år ældre end mig. Hun har i de sidste minimum 10 år boet i Madrid, Spanien - hun er rødhåret og kan ikke forveksles med en spanier, men hendes spanske er uforligneligt og ingen kan høre hun ikke er derfra.
Så har jeg også en fantastisk kusine på min fars side, der har 2 piger med sin engelske mand. 

I Canada har jeg 2 papdøtre der snakker flydende fransk, kan dansk stort set flydende og engelsk så de ville kunne klare sig alene. 

Er du helt vildt imponeret? Er det ikke bare VILDT så international jeg og min familie er? 

Nej?? Det kan jeg godt forstå - for idag er vi ret blandede, ret internationale og endnu bedre: vi er vilde med det!
Det der til tider undrer mig er: at nogle mennesker stadig kan være racistiske?? 
Et er at nogle mennesker synes mindre om andre, fordi deres hudfarve er en anden, noget andet er nogen der synes at øjnes skævhed betyder noget - men noget helt tredje er at man kan hade eller synes mindre om en anden, fordi man har et andet sprog??

Come on - stop med den snak der nu er om man snakker grønlandsk eller dansk, det er simpelthen for yt! Det er umoderne at være racist!
I mine øjne om ikke andet. Er du enig?